HISTORY

Sinds 1949 een begrip aan de Parkweg.
Voor de oorlog, nadat deze huizen gebouwd zijn, was er een drogisterij “Jelier” gevestigd in ons pand. Toen “Jelier” verhuisde nam de heer Woltjer, die zijn kapsalon om de hoek Grunostraat/Hoornsediep had, intrek in het pand.
In 1949 stopte de heer Woltjer zijn herenkapsalon en nam Hetty’s vader, de heer Perdon, de zaak over. Vader en moeder Perdon woonden toen nog in Haren en fietsten iedere morgen naar de Parkweg, totdat zij achter de zaak konden wonen. In de beginjaren werd het geld niet alleen met knippen en scheren verdiend, maar ook via de verkoop van parfumerie-artikelen.
 .
De opkomst van supermarkten en speciaalzaken maakte aan deze geurhandel een eind. Eind 50, begin 60-er jaren ging de gezondheid van vader Perdon niet zo goed. In 1961 onderging hij een hartoperatie, hij overleed 7 jaren later. Na het overlijden van vader Perdon heeft de heer Veenstra, toen al in dienst van Perdon, eerst de zaken behartigd voor moeder Perdon. In augustus 1974 is dochter Hetty als leerling kapster in de zaak begonnen. Later nadat alle vakdiploma’s gehaald waren heeft Hetty de zaak van haar moeder overgenomen. De zaak onderging een fikse verbouwing en ook dames waren daarna welkom in de kapsalon. Vanaf 1981 is kapsalon Perdon dus zowel een heren als een dameskapsalon! Echtgenoot Piet kwam de zaak versterken in 1985 en sinds 2002 is ook dochter Martine werkzaam aan de Parkweg!
 .
Over de markante klok die aan het pand hangt is nog een mooi verhaal te vertellen. In de 60-er jaren had die klok vaak kuren en moest dan weer door vader Perdon aan de praat worden geholpen. Met zijn verminderde gezondheid had hij daar steeds minder zin in en zo bleef de klok tijdloos staan. Dit tot groot ongenoegen van de buurt, die voor het juiste komen en gaan voor een groot deel afhankelijk was van deze klok.
 .
Een ingezonden brief in het Nieuwsblad gaf de hoogte van de nood aan en kapper Perdon zag zich genoodzaakt wederom de ladder te bestijgen om de klok te reparen!